Tot a punt per a la Fira Arrels aquest cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig

26/04/2022

La Fira Arrels, impulsada pel Departament d’Economia del Consell Insular, s’ha convertit en la cita gastronòmica de l’any. Aquest cap de setmana tindrà lloc la cinquena edició del certamen de producte local i cuina de Menorca que recuperarà la normalitat pre-pandèmia i demostrarà la seva consolidació com esdeveniment gastronòmic de referència. Durant dos dies, la Fira Arrels oferirà una selecció de productes locals i un ampli programa d’activitats gastronòmiques. 

Més de 45 expositors de producte local

Arrels es convertirà en un aparador de la diversitat i qualitat del producte de Menorca. Enguany, un 20% dels expositors que participen en Arrels ho faran per primer cop. Tots els expositors oferiran, a més dels seus productes, degustacions elaborades que els visitants podran comprar i tastar. 

Podrem trobar els productes més tradicionals: onze formatges diferents, quatre cellers de vi, embotits, cervesa, carn i peix, fruita i verdura o rebosteria. Però també productes singulars com microbrots, bolets, safrà, plantes aromàtiques, o brou en pols, entre d’altres. A més, Girona serà el territori convidat i a través del segell de qualitat Girona Excel·lent portarà sofregits, mel i vi de garnatxa.


Espai per tastar

Amb l’objectiu que els visitants no només coneguin la varietat de productes, sinó que puguin aprendre totes les seves particularitats, a l’Aula de Tast hi tindran lloc degustacions guiades, maridatges i xerrades de la mà dels mateixos productors. Podrem assistir a un tast de productes de la mar i de vins, a un taller de cocteleria amb licors, a un tast de formatges de cabra, a una degustació de maoneses i olis de Menorca, a un tast de productes del segell de Girona Excel·lent o un tast de cerveses artesanes. 

Demostracions de cuina

L’Aula de Cuina serà l’espai on hi tindran lloc les demostracions de cuina en directe. Més de 10 sessions durant tot el cap de setmana. De Menorca, cuinarà el xef del restaurant s’Arrevaló des Castell, Pere Bolet; Jesús Garcia del restaurant Cabòria (Ciutadella) que estarà acompanyat del seu germà Isaac Garcia; Jose Maria Borràs, del restaurant de l’agroturisme Santa Mariana (Alaior) i Cristina Llorens, guanyadora del concurs Jove Xef menorquina 2021.

Es desplaçaran a Menorca per a l’ocasió, Eduardo Martínez del restaurant ‘Brut’ (Llubí, Mallorca); Sara Valls del restaurant ‘Janís’ (Es Pujols, Formentera); Lluís Fernández del restaurant ‘Els Pescadors’ (Costa Brava); Ronit Stern i Mariana Maio de ‘La Balabusta’, (Barcelona); les cuineres especialitzades en cuina de Gaza Sylvia Oussedik i Maggie Schmitt, la cuinera d’arrels menorquines, coneguda pels seus programes a Canal Cocina, Blanca Mayandía; la xef Vicky Sevilla del restaurant ‘Arrels’, cuinera més jove d’Espanya en aconseguir una estrella Michelin i, finalment, clausurarà l’Aula de Cuina el grandíssim cuiner Joan Roca amb una classe magistral sobre la sostenibilitat al seu restaurant amb tres estrelles Michelin, El Celler de Can Roca, que ha estat elegit millor restaurant del món en tres ocasions. 


Fira per a tots els públics 

Els més petits també tindran el seu espai a Fira Arrels. L’Aula Infantil serà l’espai on hi tindran lloc tallers gastronòmics perquè els fillets i filletes també puguin aprendre i tastar els productes locals. 

A més, durant les hores del migdia gaudirem de música en directe. Dissabte comptarem amb el conegut saxofonista menorquí, Marc Bosch i, diumenge, amb el grup de jazz La Dolce Evita. 

Informació pràctica

La Fira Arrels tindrà lloc al recinte Firal de Maó, obrirà les portes dissabte 30 d’abril a les 10.00 h i s’allargarà fins a les 21.00 h. Diumenge dia 1 de maig l’horari serà de 10.00 h a 19.00 h. L’entrada tindrà un cost de 3€ i inclourà 3 tiquets de tast que els visitants podran intercanviar per degustacions en els expositors. Es podran adquirir més tiquets de tast per 1 € cada tiquet a l’entrada del recinte. Les activitats de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast seran gratuïtes i els tallers infantils tindran un cost de 2€.