Un total de 4600 persones han passat pel recinte firal de Maó durant tot aquest cap de setmana.
Els premis a Millor Producte Arrels 2023 se’ls han emportat el formatge d’ovella de Torre Trencadeta, la crema de bolets de Menorca i el te matxa d’ullastre de Marc Moll-Tes de Marina.
L’edició presenta un programa que inclou una quarantena de productors locals, més de 10 demostracions de cuina, tastos guiats, música i activitats per a totes les edats.
Enguany la fira comptarà amb la participació d’una quarantena de productors locals, representants de la diversitat i la qualitat de la producció artesana de l’illa.
Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023 a la final del concurs que es va celebrar a "Ca n'Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca" i representarà a l'illa en la competició de regions gastronòmiques 'European...
La sisena edició d’aquesta trobada amb el producte local i la gastronomia menorquina se celebrarà els propers 1 i 2 d’abril al recinte firal de Maó.
La fira de producte local i de cuina de Menorca, Arrels, celebrarà la sisena edició el cap de setmana 1 i 2 d’abril al recinte firal de Maó.
El reconegut cuiner Joan Roca ha clausurat Arrels amb una classe magistral sobre la sostenibilitat al seu restaurant ‘El Celler de Can Roca’.
Els visitants han pogut comprar directament als productors, tastar les millors elaboracions amb producte local i assistir a les demostracions de cuina i tastos guiats.
El recinte firal de Maó obrirà les portes per acollir més de 45 expositors de producte local, demostracions de cuina en directe, tastos guiats i activitats per als més petits. El programa compta amb el prestigiós cuiner Joan Roca com a cap de cartell i amb...
11 restaurants de l’illa oferiran un menú elaborat amb producte local del 28 d’abril a l’1 de maig.
Joan Roca serà l’estrella de l’edició que comptarà amb una programació de cuina essencialment Mediterrània.
La proposta ‘Saffron Island Gin‘, del productor Omar Zola (iSafrà) ha aconseguit el segon premi absolut als ‘World Food Gift Challenge Awards 2022’ que organitza l’IGCAT (Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme).
Els webs de Cómete Menorca i Sa Cooperativa del Camp han resultat premiades amb el guardó Top Websites for Foodies Travelers, un reconeixement atorgat per l’IGCAT (Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme) als millors portals webs que ofereixen...
El saló d’actes de l’Ajuntament de Maó ha estat l’escenari de la recepció institucional als representants de les regions de gastronomia que han viatjat a l’illa per participar, fins aquest dijous, a la trobada d’intercanvi de coneixements i bones...
Després de presentar la programació de la V edició de la Fira Arrels dimecres passat a Ca n’Oliver, la fira de producte local i cuina de Menorca estrena l’espot promocional d’enguany.
Menorca serà l’amfitriona d’una de les trobades anuals de la Plataforma de Regions Mundials de Gastronomia. L’objectiu d’aquestes reunions és l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques que es duen a terme a les diferents regions compromeses en...
Un grup de 60 periodistes gastronòmics ha tingut l’oportunitat de tastar el millor del producte local de Menorca en un sopar organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM). L’esdeveniment ha tingut lloc aquesta passada nit a Madrid com a activitat...
José Carlos Capel i Blanca Mayandía han estat designats ambaixadors de Menorca Regió Europea de Gastronomia en el transcurs d’aquesta cita gastronòmica
El producte local de Menorca serà el protagonista de l’estand de Menorca en Madrid Fusión, la prestigiosa fira gastronòmica que se celebra en Madrid entre el 28 i el 30 de març. La delegació menorquina estarà encapçalada per la presidenta del...
El Centre Artesanal de Menorca organitza una sèrie d’activitats del 28 de març al 3 d’abril per enaltir l’artesania local
El programa d’enguany ret homenatge a la cuina de la Mediterrània amb xefs de prestigi internacional i la participació d’uns 40 productors locals
La comercialització del formatge DO Formatge Mahón-Menorca recupera mercat després d’un any en el descens de les seves vendes, marcat per les conseqüències de la irrupció de la pandèmia mundial. Així ho han explicat aquest matí el...
El jurat qualificador ha destacat l’alt nivell dels quatre aspirants que avui matí han competit per representar l’illa en la certamen “European Young Chef Award”.
El cuiner seleccionat representarà a Menorca en la competició de regions gastronòmiques “European Young Chef Award”.
Menorca aprofita el mandat com a Regió Europea de Gastronomia 2022 per donar més impuls a la cuina i els productes agroalimentaris locals en destacades fires del sector, a nivell nacional i europeu. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) amplia enguany el calendari de...
El guió de Laura Tresserras i de Gilbert González, de la productora Bendito Films, ha estat escollit per al curtmetratge que representarà Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu 2022’ que organitza l’Institut Internacional de Gastronomia, Art,...
Després d’una edició especial i en format reduït de la Fira Arrels el passat mes de setembre al Parc des Freginal de Maó, el departament d’Economia i Territori del Consell Insular torna a posar en marxa la trobada anual amb el producte local i la gastronomia...
Menorca ja en té representants per al concurs “World Food Gift Challenge”, que se celebrarà a l’illa el pròxim dia 7 d’abril com a part de les activitats del mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022. La presidenta del Consell Insular de...
La comercialització del Vi de la Terra Illa de Menorca ha experimentat durant l’últim any un creixement de vendes del 46% respecte a l’any anterior, arribant, així, a un màxim històric. En total s’ha venut un volum de 1.451,29 hl....
L’Associació Leader Menorca ha posat en marxa el nou projecte d’ ‘Assessorament i orientació a joves agricultors’. A través d’aquesta acció, es posa a diposició del sector agroalimentari un servei d’assessorament en tasques de...
Menorca Regió Europea de Gastronomia comença la selecció del que serà el III Jove Xef Menorquí 2022. El guanyador d’aquest concurs representarà a Menorca en el “European Young Chef Award” que tindrà lloc a Trondheim-Trondelag...
Ya se puede visitar la página web de Menorca Región Europea de Gastronomía 2022, que reúne toda la información relacionada con la distinción que durante este año convertirá a la isla en uno de los destinos gastronómicos más...
La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el departament d’Economia del Consell de Menorca han constituït aquest dimecres la mesa del sector lacti, integrada per la conselleria, el Consell de Menorca, les tres organitzacions agràries professionals...
L’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme, ha obert la convocatòria per seleccionar el projecte que representarà a Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu...
L’estand de Baleària a FITUR és l’escenari aquest matí de la signatura de l’acord d’adhesió de l’empresa de transport marítim al mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022. L’acte compta amb la presència...
L’acte va tenir lloc dimarts a Madrid i va comptar amb la presència de ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.
La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora; la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, Mae de la Concha, juntament amb el president d’AGRAME, Lluís Nadal de Olives; la secretaria general Unió de Pagesos, Margarita Llambias; la presidenta...
Aquest cap de setmana una expedició menorquina ha participat en la novena edició de la fira Orígens d’Olot. Es tracta d’una fira gastroalimentària que ha reunit a més de 60 productors d’arreu del territori català, així com...
Durant la cerimònia dels premis de la 12a edició de l’Amorgos Tourism Film Festival, que va tenir lloc el passat 7 de novembre a Amorgos, Grècia, el curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’ va ser guardonat amb el primer premi de la categoria de...
MasterChef Celebrity 6 emet dilluns que ve (a les 22:10h a La 1 de TVE) el seu sisè programa amb el Llatzeret del port de Maó com a escenari per a la prova d’exteriors que hauran de superar els concursants que aspiren a proclamar-se guanyadors d’aquesta edició. El...
Menorca assumeix el proper any el mandat com a Regió Europea de Gastronomia, una distinció concedida a finals de 2019 per l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT) gràcies a la col·laboració públic-privada....
El canal de televisió especialitzat en gastronomia, Canal Cocina, amb col·laboració del Consell Insular de Menorca, ha produït aquest estiu diversos programes sobre la gastronomia local de Menorca, entre els quals es troba ‘Blanca en Menorca’, protagonitzat per...
El Parc des Freginal s’ha convertit en un punt de trobada entre productors, cuiners i ciutadania en una edició especial i molt esperada de la Fira Arrels després d’un any i mig d’aturada.
El cèntric parc d’Es Freginal de Maó s’omple de visitants durant la primera jornada de la fira i es converteix en l’escenari estival per iniciar l’esperada tornada a la normalitat del certamen.
Tindran lloc més de 10 activitats gastronòmiques, 26 productors locals, un espai habilitat per menjar i beure i música en directe.
Inclou entrevistes als xefs convidats, la programació per aquest cap de setmana i una visió retrospectiva de les passades edicions.
Els tasts i tallers de productes conduïts per Sa Cooperativa del Camp han generat llistes d’espera i molts visitants s’han interessat per les demostracions d’oficis artesans que es fan cada dimecres, fins a finals d’octubre.
El curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, de Bendito Films, ha estat un dels guanyadors del certamen internacional ‘Food Film Menu’, a dins de la categoria d’Experiències relacionades amb el menjar. La peça audiovisual ha estat impulsada...
La fira de producte local i cuina de Menorca torna els dies 18 i 19 de setembre en petit format i a l’aire lliure a Es Parc des Freginal de Maó. Comptarà amb els reconeguts xefs Carme Ruscalleda i Artur Martínez que es desplaçaran a Menorca per a...
Els oficis tradicionals de Menorca tornen al Centre Artesanal de Menorca aquest mes d’agost. En aquesta ocasió, a través de l’exposició temporal “Temps d’emblanquinar” els visitants podran conèixer de primera mà l’ofici de...
El canal de televisió especialitzat en gastronomia Canal Cocina està produïnt un seguit de peces televisives sobre la nostra gastronomia local durant aquest estiu i que s’estan emetent des del passat mes de juliol en cinc programes especialitzats. En concret, la cuina...
Aquesta setmana s’ha publicat la tercera edició de la revista Oliaigua. Es tracta d’una publicació divulgativa digital que pretén apropar la nostra cultura, identitat i productes alimentaris a través del fil conductor de la gastronomia, convertint-se,...
Un moble expositiu dissenyat per l’IDI permet oferir informació sobre la tradició bijutera i a la vegada vendre peces de diverses marques de l’illa.
El món agrari és un dels sectors estratègics per l’economia de Menorca i des de fa temps, des del Consell Insular, es vol apostar per la millora de la competitivitat agrícola-ramadera de Menorca així com també incrementar la rendibilitat dels...
La presidenta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Susana Mora, ha donat a conèixer avui els quatre productes artesanals i alimentaris que representaran l’illa al ‘European Food Gift Challenge’, com a part de les activitats de “Menorca Regió...
El departament d’Economia i Territori ha engegat una nova iniciativa promocional per a donar conèixer els nostres productes gastronòmics Made in Menorca en un dels nostres principals mercats, Catalunya. La campanya consisteix en l’emissió d’un anunci...
La convocatòria per a l’adquisició de vals de consum per a la reactivació de l’economia de Menorca ha estat aprovada avui pel Consell Executiu del Consell Insular. Així ho ha informat aquest matí la Presidenta de la institució, Susana Mora,...
Per segon any consecutiu Menorca estarà present a Madrid Fusión, una fira gastronòmica que se celebrarà entre els dies 31, 1 i 2 de juny al recinte d’IFEMA i que enguany arriba a la seva 19a edició. Aquesta iniciativa compta amb el suport del departament...
L’equip de producció de Canal Cocina, acompanyats per la presentadora i influencer, Verónica Zumalacarregui, van gravar la setmana passada a Menorca diferents episodis pel seu programa de televisió que es podrà veure a Movistar +, Vodafone TV, Telecable, R, Grupo...
Cristina Llorens, de 25 anys, ha estat escollida avui com a Jove Xef Menorquina 2021 després d’una llarga i disputada prova de cuina que s’ha celebrat al restaurant Ca n’Aguedet des Mercadal en el marc de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia. Llorens...
El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el cuiner i periodista gastronòmic Pep Pelfort, en representació del jurat, han anunciat avui els noms dels cinc joves que participaran a la fase final del concurs Jove Xef Menorquí 2021, com a part de les accions de...
El Consell Insular, a través del departament d’Economia, ha publicat el segon número de la revista Oliaigua, una eina de promoció que té el producte local com a eix transversal dels diferents continguts que es publiquen i emmarcada en la candidatura de Menorca com...
Menorca participarà un any més al concurs ‘European Young Chef Award’ en el marc de la seva declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022 i que tindrà lloc el pròxim mes de novembre a Minho, Portugal. Entre els objectius del Young Chef...
El Consell Insular, a petició d’ARTEME, ha elaborat un segell distintiu d’artesania per distingir i reconèixer la qualitat i el valor afegit de l’activitat artesana. Es tracta d’una peça gràfica, ideada i validada per la Comissió Insular...
El Consell Insular, a través del Leader, del Govern Balear conselleria d’agricultura i del departament d’Economia i Territori i amb la col·laboració de l’entitat Agroassessor, ha finalitzat la part de diagnosi per a la redacció del Pla Agrari de...
El Consell Insular ha reforçat durant el període nadalenc la campanya ‘Bé de Menorca’, iniciada arran de la pandèmia mundial originada per la Covid-19, per impulsar el teixit econòmic de Menorca. Sota el lema ’Aquest Nadal i sempre, producte...
Amb motiu de les festes de Nadal, el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca reprèn la campanya “Bé de Menorca” que va posar en marxa el maig d’aquest any arran del Covid-19. Una campanya creada per fer valdre el sector productiu i...
El departament d’Economia i Territori del Consell Insular, conscient de les conseqüències socioeconòmiques derivades de la pandèmia mundial i que ha patit especialment el sector primari de Menorca, un dels pilars essencials que sustenten l’economia menorquina,...
El departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració d’Agroxerxa i el suport del Govern balear, ha engegat una campanya divulgativa per fomentar el consum de les espècies de peix autòctones de baix valor comercial a...
El Consell Insular, a través del departament d’Economia i Territori, va signar el passat mes d’octubre un conveni amb l’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (ARTEME) a través del qual es destinava una ajuda econòmica de 7.500 €...
El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’Associació d’Apicultors de Menorca han preparat una jornada de treball pel pròxim 6 de novembre dedicada a un dels productes menorquins més dolços del panorama...
L’Associació Leader Illa de Menorca i el Departament d’Economia i Territori han presentat aquest migdia en roda de premsa una doble edició en català-castellà i anglès-francès d’una Guia dels Vins i Cellers de Menorca, una publicació...
El Departament d’Economia i Territori ha editat una Guia digital de suport a la venda en línia per a comerços, serveis i en general qualsevol activitat comercial. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa per part del Conseller Miquel Company i l’autor del...
L’import de la convocatòria suposarà una injecció d’1,2 milions d’euros i recau en autònoms i empresaris dels sectors primari, industrial, artesanal, turístic i tercer sector.
En uns vídeos impulsats pels consells insulars, representants dels sectors productius es dirigeixen a la ciutadania amb la voluntat de conservar el seu suport després de la crisi sanitària.
El Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears han arribat a un acord per obrir una nova línia d’ajudes que permetin donar sortida a l’excedent de llet a Menorca generat a causa dels efectes secundaris de la crisi sanitària de la COVID-19. Aquest acord ha...
Dijous passat va celebrar-se el darrer dels quatre Diàlegs Era Made in Menorca en format digital que ha impulsat el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular al canal Instagram de Made in Menorca.
Diferents veus expertes analitzaran l’impacte de la COVID-19 a l’economia insular i les mesures per poder pal·liar-ne els efectes.
El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca s’ha adreçat per carta als responsables de gestió de les superfícies comercials que operen a Menorca per tal que donin suport a la venda de producte local.
L’any 2019 es van comercialitzar 130.344 litres de Vi de la Terra Illa de Menorca, la qual cosa va suposar un increment de 13.023 litres en relació amb l’any anterior. El 57 % del vi comercialitzat va ser blanc i el 30 % va ser vi negre.
Llancem a partir de DEMÀ divendres, 3 d’abril, i amb periodicitat setmanal una sèrie de quatre sortejos per promocionar el producte local i incentivar-ne el consum!
El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca ha decidit posar en marxa aquesta setmana la campanya de sensibilització a favor del consum de producte local més ambiciosa i intensa que ha fet mai la institució amb l’objectiu de mobilitzar a...
El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca i l’organització i direcció de la Fira Arrels lamenten haver de comunicar-vos que, seguint els consells i recomanacions de les autoritats sanitàries, ajorna la quarta edició de la fira de...
Les 48 formatgeries inscrites a la denominació d’origen Mahón-Menorca, 42 d’artesanes, van produir l’any 2019 un total de 3.160 tones de formatge, de les quals es van comercialitzar 2.513 tones per un valor de 16,2 milions d’euros, segons han fet públic...
Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona el proper 8 de març, el Departament d’Economia del Consell Insular de Menorca ha editat una sèrie de cinc microvídeos on vol posar en valor l’exemple de cinc professionals que treballen en diferents àmbits...
El 2019 la producció de gin de Maó va ser de 337.973 litres, un 0,21 % menys que el 2018. Pel que fa a la comercialització de la indicació geogràfica fou de 344.820 litres, un 3,38 % inferior que l’any anterior i un 3,5 % superior a la mitjana dels darrers...
La Fira Arrels celebrarà la seva quarta edició els dies 4 i 5 d’abril fent valer l’elecció de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia 2022.
Seran sis seminaris empresarials amb l’objectiu de contribuir a reforçar la capacitat comercial i de desenvolupament del dia a dia dels petits productors
El Govern de les Illes Balears inclou aquests dos productes en el Catàleg d’aliments tradicionals de les Illes Balears.
Defensar la tradició, recuperar el receptari, fer pedagogia, millorar la comunicació del producte i unir esforços entre pastissers i restauradors, han estat les principals conclusions que han sorgit de la jornada dedicarda avui dijous a reflexionar sobre la situació i...
El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular té previst llençar una campanya de promoció dels productes Made in Menorca que serà distribuïda a través de les xarxes socials i que consisteix en la producció d’una sèrie de...
Un jurat de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme visitarà durant quatre dies la Illa per validar les bondats del projecte presentat.
L’objectiu es optimizar la producció de la mel a partir de la obtenció d’informació mitjançant sistemes de big data. Hi participaran quatre apicultors i s’instal·laran sensors a 8 apiaris.
En total, a l’espai firal hi haurà 59 estands que acolliran més de 90 productors, que oferiran tastos del seus productes als visitants d’Orígens a través de l’intercanvi de tiquets com també passa a Arrels. A més, la sobrassada...
Es va dur a terme 6 seminaris formatius per a la millora de la gestió comercial de petits negocis a l’illa de Menorca.
Jornada de treball dedicada a la comercialització del Vi de la Terra illa de Menorca, emmarcada dins el mard del programa de debat «Arrels, diàlegs amb la Biosfera» va reunir a més de 50 professionals relacionats amb el sector de la viticultura, la gastronomia, la...
Made in Menorca, va col·laborar amb un estand temàtic sobre l’artesania de Menorca. S’ha desplaçat a Lanzarote una delegació d’artesans menorquins, que van actuar d’embaixadors de l’artesania de Menorca.
«El valor de l’origen» eslògan elegit per l’àrea de Projecció Econòmica del Consell Insular per promocionar la marca de garantia «Avarca de Menorca» i reivindicar l’origen com a valor diferencial de les avarques fabricades a...
Un debat a l’aire lliure, en el Parc Natural de l’Albufera des Grau, cor de la Reserba de Biosfera, moltes aportacions constructives sobre comerç, turisme i industria.