Diàlegs i bones pràctiques al voltant de la mel

02/11/2020

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’Associació d’Apicultors de Menorca han preparat una jornada de treball pel pròxim 6 de novembre dedicada a un dels productes menorquins més dolços del panorama agroalimentari com és la mel. Emmarcat dins els debats “Arrels, diàlegs amb la Biosfera” que ha vingut promovent el Departament i que els darrers anys han posat al centre del discurs productes locals d’alt valor com la carn de vedella menorquina, el vi o la pastisseria de Menorca, s’ha convidat a diversos professionals relacionats amb el món apicultor a més de la gastronomia, per tal de contribuir a la generació d’idees i estratègies que permetin millorar la visibilitat d’aquest producte menorquí tan especial, ja que el clima mediterrani, la insularitat i les espècies vegetals contribueixen unívocament a l’obtenció d’una mel diferent de d’altres parts del món.

La jornada tindrà com a convidats diversos ponents que intervindran al llarg del matí com el biòleg i consultor apícola Antonio Garcia Pajuelos, un referent en la matèria que a banda d’impartir cursos habitualment per a formar futurs elaboradors de mel, té en el seu currículum una llista llarga d’articles i llibres publicats. Els Diàlegs sobre la Mel també comptaran amb la participació per videoconferència de Peter Kozmus, professor noruec de la Universitat de Lubjiana i membre del International Institue of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT), que va designar Menorca com a Regió Gastronòmica pel 2022. El President de l’Associació d’Apicultors de Menorca, Bernat Cardona i el Conseller d’Economia i Territori, Miquel Company seran els encarregats d’obrir i moderar aquest Diàleg que inclourà un tast de producte al final.

L’acte tindrà lloc al Llatzeret de Maó a partir de les 10.30 h del matí. “L’objectiu d’aquesta jornada és seguir emmarcant una estratègia global, crear sinergies per valorar la gastronomia vinculada al territori, en aquest cas la mel i potenciar el producte així com reforçar la seva presència” ha explicat el Conseller.

L’aforament és limitat. Per assistir-hi, heu d’enviar un correu electrònic a projeccioeconomica.cime@gmail.com

Maó, 2 de novembre del 2020