Disponible el primer paquet d’ajuts directes dirigit als sectors econòmics de Menorca

09/05/2020

L’import de la convocatòria suposarà una injecció d’1,2 milions d’euros i recau en autònoms i empresaris dels sectors primari, industrial, artesanal, turístic i tercer sector.

Els diferents sectors econòmics de Menorca ja poden tramitar les ajudes i subvencions que ha impulsat el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular per pal·liar la crisi de la COVID-19 després que el Butlletí Oficial de les Illes Balears hagi publicat les bases. Empreses i autònoms dels sectors primari, industrial, artesanal i turístic, així com entitats culturals, esportives o socials del tercer sector podran acollir-se a aquestes ajudes directes que pretenen contribuir a impulsar el reinici o en tot cas la continuïtat de l’activitat econòmica de Menorca.

En aquesta convocatòria el Consell Insular de Menorca mobilitza 1,2 milions d’euros, que repartirà en quatre línies d’ajut diferent que aniran des dels 300.000 euros per al sector primari, 400.000 per al sector industrial i artesanal, 350.000 per al sector turístic i 200.000 per al tercer sector. Uns ajuts directes que s’hauran de justificar mitjançant una declaració responsable sempre que el seu import sigui inferior a 3.000 € i que en el cas que siguin superiors caldrà justificar posteriorment.

El termini de presentació començarà a partir del 18 de juny i s’estendrà fins al 30 de setembre o bé fins que s’exhaureixin els fons.

“Son subvencions directes per esmorteir la reducció dràstica d’ingressos que s’ha produït i que permetran atorgar liquiditat al teixit productiu menorquí per tal de facilitar el compliment de les seves obligacions empresarials a fi que no decaigui l’activitat i es mantenguin els llocs de feina” ha explicat el conseller Miquel Company.

Ampli ventall de beneficiaris

La convocatòria d’aquesta línia d’ajuts preveu un ampli ventall de persones físiques o jurídiques que es podran acollir als ajuts directes. Titulars d’explotacions agràries i ramaderes, fabricants o productors, empreses i activitats turístiques, així com guies turístics, entitats de cooperació o associacions empresarials.

D’altra banda i no menys important, la convocatòria també permet que s’hi acullin els autònoms i empresaris dels diferents sectors que fan feina únicament durant la temporada d’estiu i que com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 no estaven donats d’alta. En aquest sentit, tan sols hauran de demostrar que l’any anterior van estar donats d’alta com a mínim durant quatre mesos.