El Consell Insular edita una guia de suport per la venda digital als comerços locals

17/05/2020

El Departament d’Economia i Territori ha editat una Guia digital de suport a la venda en línia per a comerços, serveis i en general qualsevol activitat comercial. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa per part del Conseller Miquel Company i l’autor del treball, el consultor Oriol Cessena de l’empresa Focalizza. La idea va sorgir de la necessitat d’impulsar la tecnologia pel comerç de proximitat en un context de Covid-19 i segurament de post Covid-19, a partir de la reflexió que el comerç local seguirà sent local i no digital, però si tecnològic, tal com ha explicat Oriol Cessena. Una reflexió nascuda durant els Diàlegs Era Made in Menorca que va impulsar el mateix Departament durant el confinament.

Així doncs la guia intenta acostar d’una manera amena i pedagògica els comerços al món tecnològic i ho fa a partir de set grans apartats com son la missatgeria instantània, la venda telefònica, la videoconferència, les webs o les aplicacions mòbils, entre d’altres. Punt per punt es van desgranant els elements més importants que un comerç hauria de tenir en compte amb la inclusió d’exemples pràctics i recomanacions en forma de vídeos tutorials que es despleguen en aquest treball.

El Consell Miquel Company ha dit que després de llegir la guia, volem els comerços disposin d’eines pràctiques de com implementar el whatsapp, com potenciar la venta telefònica en el comerç, quan emprar la videoconferència i perquè, quan s’ha de fer el pas on-line o quines aplicacions de geolocalització són més interessants. Per la seva part, l’autor de la guia ha explicat que en síntesi, la guia pretén que el comerç pugui migrar aquest concepte de proximitat cap a la tecnologia.

Decarrega’t la guia.