El Consell Insular i ARTEME presenten la campanya “estil propi, estil artesà” per promocionar i difondre l’artesania de Menorca

12/11/2020

El Consell Insular, a través del departament d’Economia i Territori, va signar el passat mes d’octubre un conveni amb l’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (ARTEME) a través del qual es destinava una ajuda econòmica de 7.500 € del pressupost insular per donar suport a totes les accions de promoció i comercialització de l’artesania local.

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha refermat el seu compromís amb els productors i empreses artesanes de Menorca, “els quals compten amb el suport del Consell Insular per promocionar aquest sector clau per al nostre teixit econòmic i per donar a conèixer el seu producte local, accions més importants que mai en una situació tan delicada com l’actual”.

Per la seva part, la presidenta d’ARTEME, Núria Deyà, ha agraït al Consell Insular que “tot i les circumstàncies actuals s’hagi mantingut el conveni amb l’associació. A través de la campanya que presentam avui pretenem treure el producte del taller i mostrar-ho a casa, el que ens ajuda a donar major visibilitat a l’artesania impulsant el nostre sector”.

A través d’aquest conveni, s’ha pogut posar en marxa la campanya promocional “estil propi, estil artesà” que s’ha presentat avui de forma conjunta entre l’Associació i l’administració insular, i que consta de diferents accions en matèria de promoció, divulgació i difusió de l’artesania de Menorca entre la ciutadania.

Vídeos promocionals

S’han realitzat tres produccions audiovisuals per donar a conèixer l’estil propi de cada artesà i artesana a diferents espais que són l’estampa viva de Menorca, com per exemple, la típica casa dins el poble, a les cases d’un lloc del camp i a un apartament vora la mar. En total, han participat en aquests curtmetratges 36 artesans i artesanes. Podeu consultar el vídeo en el següent enllaç:
http://www.artesansdemenorca.org/videos

Il·lustracions oficials artesans

S’han creat un total de 18 il·lustracions per representar la diversitat d’oficis artesans amb la qual compta Menorca: arader, capeller, ceramista, bosser, embutidor, esparter, ferrers, fuster, guarnicioner, joier, licorera, mestre d’aixa, nanser, pintor, saberer, saboner, serigirafista i teixidor. Aquestes es poden fer servir en qualsevol activitat de divulgació de la tradició artesana menorquina, com per exemple, a través de tallers, classes de manualitats, de pintura o de dibuix, entre d’altres. De la mateixa manera, es repartiran a les escoles i als centres educatius perquè els alumnes es puguin anar familiaritzant amb els diferents oficis artesans i puguin aprendre d’una forma didàctica i pedagògica la història i cultura de Menorca. Podeu consultar les il·lustracions en el següent enllaç: http://www.artesansdemenorca.org/catalogo

S’han creat unes bosses específiques de cartó amb la marca ARTEME i l’eslògan “estil propi, estil artesà” amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància que té per als artesans i artesanes el consum habitual del seu producte, el producte local. Aquestes, alhora, es repartiran en cada compra que els clients facin.

Des del Consell Insular, es vol reconèixer la funció imprescindible que du a terme l’Associació ARTEME, una línia d’acció centrada a promocionar els oficis artesans com a part de la història i la cultura de Menorca i donant valor a l’artesania menorquina com un dels principals motors del sector primari de la nostra Illa. Per a més informació: http://www.artesansdemenorca.org.

Maó, 12 de novembre de 2020