El Consell presenta la iniciativa Consumenorca per a la reactivació econòmica de Menorca

14/06/2021

La convocatòria per a l’adquisició de vals de consum per a la reactivació de l’economia de Menorca ha estat aprovada avui pel Consell Executiu del Consell Insular. Així ho ha informat aquest matí la Presidenta de la institució, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el president d’ASCOME, Vicente Cajuso.

A través d’aquesta iniciativa, anomenada Consumenorca, es pretén incentivar el consum privat de béns i serveis provinents d’establiments i negocis ubicats a Menorca, davant la crisi social i econòmica generada per l’aplicació de mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19.

Com ha manifestat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ‘durant mesos hem i seguirem treballant per protegir la salut de les persones i tenir cobertes les necessitats socials de les persones que s’han vist més desfavorides en aquest període de crisi, però també hem treballat per protegir a les empreses, als treballadors i a les famílies. Aquesta iniciativa és una passa més per donar suport als sectors econòmics ubicats a la nostra illa’.

En total, el Consell Insular posarà a disposició de la ciutadania 200.000 vals per valor de 10 € i cada persona sol·licitant podrà sol·licitar 20 vals (200 €). Aquests només podran representar, com a màxim, el 30% del preu del bé o servei adquirit i hauran d’estar destinats exclusivament a la compra de béns i serveis a qualsevol dels establiments ubicats a la nostra illa que s’hagin inscrit prèviament a la convocatòria.

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha destacat que ‘s’ha optat per engegar aquesta iniciativa en un moment clau per tal que els negocis de temporada també es puguin beneficiar d’aquesta acció’ i ha afegit que ‘a través d’aquesta proposta, consensuada amb el sector, cercam mantenir els llocs de treball i protegir el teixit productiu’.

Els vals consums, que tindran forma d’ajuts, es podran adquirir gratuïtament a través d’una plataforma electrònica de manera directa, per ordre d’entrada i adquisició fins que el crèdit posat a disposició (2.000.000 €) s’exhaureixi. En aquesta plataforma també es podrà visualitzar els establiments adherits i la seva localització.

Fases del programa

El programa Consumenorca s’articula en tres fases:

Fase 1: Adhesió dels establiments o negocis: es podran adherir en un termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la publicació de les bases al BOIB.

Fase 2: Adquisició de vals i consum dels mateixos: transcorreguts quinze dies des de l’endemà de la publicació d’aquestes bases, i fins al dia 30 de novembre de 2021, es podran adquirir a través de la plataforma electrònica els vals consum.

Fase 3: Bescanvi dels vals consumits: El Consell Insular tramitarà l’abonament dels vals degudament validats als establiments corresponents.

Maó, 14 de juny de 2021