El departament d’economia i territori engega la campanya de sensibilització més ambiciosa i intensa que ha fet mai la institució a favor del consum de producte de Menorca

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca ha decidit posar en marxa aquesta setmana la campanya de sensibilització a favor del consum de producte local més ambiciosa i intensa que ha fet mai la institució amb l’objectiu de mobilitzar a tota la població i generar un gran impacte social que repercuteixi positivament en la reactivació de l’economia insular. 

Una campanya de vuit mesos de durada que s’estendrà fins passat Nadal, amb un missatge unívoc d’anar tots a l’una i fer una crida al compromís ineludible d’apostar pels productes d’aquí, d’apostar pel Made in Menorca més que mai. 

Els protagonistes principals seran els productors i els consumidors a través de diferents situacions que s’aniran presentant de manera successiva en diferents peces creatives que partiran d’un video de llançament, i seguiran un fil argumental que emprarà un únic eslògan en clau menorquina.

L’eslògan de campanya que s’ha escollit és Bé de Menorca perquè permet una doble lectura que s’aplica tant damunt els productes que es fan a l’illa com també, en l’acció responsable de produir-los i consumir-los. Altres elements de la campanya seran els mateixos productes o les tradicions menorquines associades al producte local, a més de la participació de diferents personalitats del món de l’economia, la cultura o la gastronomia, entre d’altres. El pla de mitjans per a la difusió inclourà des de vídeo fins a fotografia, passant per tanques publicitàries, insercions en premsa escrita, premsa digital, revistes locals, falques de ràdio i publicacions a xarxes socials.

Reconstruir l’economia a partir del Made in Menorca

El conseller Miquel Company ha explicat que els objectius de la campanya són molt clars: promoure el consum de producte de Menorca tot l’any, posar en valor el sector productiu de l’illa, des del sector primari fins al comerç, la indústria o el turisme, sensibilitzar sobre la importància d’anar tots a una per poder reviure, generar il·lusió per seguir endavant i mirar de crear un vincle emocional entre el productor i el consumidor que perduri en el temps.

“Som conscients que estem en una economia circular de la qual formam part tots i que ara, amb la crisi sanitària de la COVID-19, es converteix en la nostra millor arma per tal de poder reconstruir tot allò que ha quedat destruït”. “Un repte conjunt on m’agradaria que tothom s’involucri i se senti interpel·lat a través de la campanya i es converteixi en part activa d’aquesta reconstrucció” ha reafirmat Company.

Música de Guiem Soldevila creada durant el confinament

La banda sonora d’aquesta nova campanya de sensibilització del Departament d’Economia i Territori anirà acompanyada de la música de l’artista ciutadellenc Guiem Soldevila, que la va compondre durant aquest confinament i que ara servirà per acompanyar el vídeo de llançament, com també les diferents peces audiovisuals que apareixeran al llarg de les properes setmanes. “Una campanya que parla de Menorca i que és per als menorquins no podia tenir una música que no fos d’algú d’aquí” ha detallat Company. La lletra de Soldevila recull un missatge de reflexió sobre tot el que està passant arran de la COVID-19 però parla sobretot de no rendir-se i seguir endavant. El rodatge d’aquest vídeo de llançament de la campanya ha pogut comptar amb la col·laboració de diverses empreses i negocis que estaven tancats però que han volgut posar el seu granet d’arena a la campanya amb la seva participació.