Les vendes del Vi de la Terra Illa de Menorca augmenten durant el 2021 amb un 46%

14/02/2022

La comercialització del Vi de la Terra Illa de Menorca ha experimentat durant l’últim any un creixement de vendes del 46% respecte a l’any anterior, arribant, així, a un màxim històric. En total s’ha venut un volum de 1.451,29 hl. L’anterior rècord es va registrar l’any 2017 amb un total de 1.319,hl. Cal dir que aquesta recuperació del mercat ve després d’un any molt complicat pel sector pel descens de vendes que es van produir a conseqüència de les mesures aplicades per evitar la propagació de la Covid-19.

En conseqüència, destaca l’augment de la facturació amb un 54% respecte a l’any anterior, marcat també per l’augment del preu de venda mitjà del vi. Aquestes dades demostren que l’any 2021 va suposar un any excepcional pel que fa a la comercialització i demostren la gran labor que s’està produint en les bodegues menorquines aconseguint vins de gran qualitat.

Per tipologia, es pot observar que el vi blanc continua sent el més venut (amb un 57% sobre el total), seguit del vi negre (29%) i el rosat (14%). El principal mercat del Vi de la Terra Illa de Menorca continua sent el balear (93%), seguit del nacional (4%) i l’internacional (3%).

Actualment, Menorca compta amb 9 cellers: Bodegas Menorquinas Crispín Mariano; Bodegas Binifadet; Finca Sa Cudia; Celler Solano; Hort Sant Patrici; Vinyes Binitord; Sa Marjaleta; Bodegas Torralbenc Vell i Sa Bodega de Son Cremat amb una superfície de producció de vinya total de 67,6 ha.

Cal recordar que el Consell Insular ofereix acompanyament al sector mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Associació de productors de vi de Menorca amb un import total de 12.000 € amb l’objectiu principal de millorar la seva promoció i comercialització. A més, el Consell ofereix la possibilitat a tots els cellers d’estar presents a totes les fires que la institució hi participa. Per aquest 2022 està previst assistir a Madrid Fusion, Forum Barcelona, Gustoko i Taste in París, a part de la nostra fira Arrels.

Per altra banda, l’any 2020, el Consell i l’Associació Leader de Menorca van editar la primera Guia de Vins i Cellers de Menorca, i actualment s’està treballant en la renovació i ampliació de la cartelleria i senyalització dels cellers Vi de la Terra Illa de Menorca amb un disseny nou per tal que sigui més atractiu pels compradors locals i visitants.

Maó, 14 de febrer de 2022