Menorca difon el producte i la gastronomia local a Madrid Fusión

29/01/2024

El departament d'Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca són presents aquesta setmana al congrés de gastronomia Madrid Fusión per a donar a conèixer el producte i la gastronomia de l'illa.

Aquest dilluns, 29 de gener, la consellera d'Economia i Serveis Generals, Maria Antònia Taltavull, i la directora insular d'Economia, Sandra Beltrán, han assistit a la inauguració per a recolzar els productors i cuiners menorquins que hi participen.

En concret, són a Madrid Fusión amb el Consell Insular de Menorca diversos productors com Coinga (amb formatge, quefir i llet fresca), s'Arangí (amb formatge i embotits), Torralbenc (vi), Sa Sucreria (rebosteria), i Sal de Menorca. També hi col·labora Mi Caldo i Xoriguer.

A la vegada, amb la delegació menorquina s'han desplaçat a Madrid Fusión cinc cuiners vinculats a Menorca que participaran a showcookings. Es tracta de Blanca Mayandia, ambaixadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia, que ha preparat aquest dilluns un pastís d'alberginia farcida de sofrit amb una base del caldo de verdures.

També Cristina Pons Benavides, actual Jove Xef 2023 de Menorca, que aquest dilluns ha preparat una degustació de canelons amb conill, un plat molt arrelat a la cuina tradicional menorquina. De la mateixa manera, és a Madrid Fusión Jesús García Torrent, que va ser cap de cuina del restaurant Caboira, a Ciutadella, i que elaborarà musclus amb oliaigua, raoles d'endívia i pa suflat amb embotits. Per la seva banda, Pau Sintes Juanico, cap de cuina de l'hotel Cristine Bedfor Guest Houses de Maó, i guanyador del concurs Jove Xef Europeu 2022, cuinarà una simulació del típic berenar menorquí de formatge tendre fregit amb tàperes, bunyols de formatge amb tàperes i compota de poma amb sidra menorquina.

A més, José María Borràs, finalista del concurs de la millor croqueta de pernil a Madrid Fusión, elaborarà arròs de la terra. El cuiner de l'agroturisme Santa Marianna ho durà a terme amb blat de xeixa, en concret, el cultivat a la finca La Marcona.

Madrid Fusión es dur a terme fins dia 31 als pavellons d'IFEMA sota el lema "Where it all begins".

*Les fotografies són de Joan Carles Moreno.