Nou cicle de diàlegs era Made in Menorca en format digital adreçat a empreses del sector comercial i turístic

24/04/2020

Diferents veus expertes analitzaran l’impacte de la COVID-19 a l’economia insular i les mesures per poder pal·liar-ne els efectes.

Aquest dijous tindrà lloc el primer dels quatre Diàlegs Era Made in Menorca en format digital que s’impulsen des del Departament d’Economia i Territori del Consell Insular amb l’objectiu d’analitzar a través de la veu de diferents experts les conseqüències que pot generar la crisi del COVID-19 al conjunt del teixit econòmic insular i quines mesures s’hauran de prendre al respecte.

“L’objectiu és poder posar damunt la taula els principals reptes als quals s’haurà d’enfrontar especialment el teixit comercial o el paper que pot tenir la sostenibilitat en la proposta de valor menorquina” ha explicat el conseller Miquel Company.

Comerç, turisme i sostenibilitat

Les quatre sessions tindran lloc a través del canal d’Instagram Live de Made in Menorca durant els pròxims quatre dijous. La primera, prevista per al dia 30 d’abril, tindrà com a títol “Les influències de la Covid-19 a l’activitat comercial urbana” i serà protagonitzada pel consultor empresarial i professor universitari Oriol Cesena, moderat pel responsable de Dinamització Estratègica de la Fundació Barcelona Comerç, Josep Xurigué. El segon diàleg, previst per al 7 de maig, versarà sobreel paper de la digitalització de l’economia urbana i tindrà com a ponent Jaume Portell, expert en el sector tecnològic i fundador de l’start-up Beabloo. El tercer diàleg serà el 14 maig i s’analitzaran les influències de la COVID-19, en aquest cas damunt l’activitat turística per part de Jose Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. El darrer diàleg en format digital parlarà sobre la sostenibilitat en l’activitat econòmica de l’illa i tindrà com a convidat Eric Sunyol, consultor i assessor de transaccions a diferents indústries, centrat especialment en les relacionades amb la sostenibilitat.

Origen dels Diàlegs Era Made in Menorca

Els “Diàlegs Era Made in Menorca” van néixer l’any 2019 com a espai de reflexió en el qual es volia debatre sobre el model de desenvolupament econòmic, comercial i turístic de l’illa amb una jornada celebrada a l’era del Centre d’Interpretació Rodríguez Femenias del Parc Natural de s’Albufera des Grau. La trobada va sorgir com a culminació d’una sèrie de diàlegs que des del Departament d’Economia i Territori del Consell Insular s’havien anat impulsant durant els darrers dos anys anteriors, amb la intenció de donar projecció a diversos productes estratègics de l’illa sota el paraigua del que s’ha anomenat Made in Menorca.