La Fira Arrels tanca la sisena edició amb xifres rècord d’assistència

02/04/2023

La Fira Arrels 2023 ha clausurat avui la seva sisena edició enregistrant les millors xifres d’assistència i participació de la seva història. 4600 persones s’han apropat al recinte firal de Maó per conèixer de primera mà la riquesa gastronòmica de Menorca. La quarantena d’estands de productes locals i les diverses activitats de tastos guiats i cuina en directe han estat el millor reclam per omplir la fira, que ha tingut un final de luxe amb el prestigiós xef Sergi Torres i la televisiva cuinera Ada Parellada.

Des del Departament d’Economia del Consell Insular de Menorca, organitzador d’Arrels, s’han mostrat molt satisfets amb la gran acollida d’aquesta edició, que demostra la plena consolidació de la fira com l’esdeveniment gastronòmic de l’any a la nostra illa. “Ens sentim molt orgullosos del nostre sector primari, de la feina dels productors que cada any es superen en innovació i en originalitat i ens fa molta il·lusió que guardin la fira com a ocasió especial per presentar les seves novetats; precisament açò es el que dona sentit en aquest projecte”, ha explicat  la directora insular d’Economia, Pilar Pons. 


Per la seva banda, el director de fira, Pep Palau, ha volgut destacar que “aquesta edició, que ha batut rècord de visitants i en la qual els productors han augmentat considerablement la venda directa de producte, demostra que Arrels ja és un projecte totalment madur i que ha assolit els seus objectius principals; esdevenir la fira de referència dels petits productors de Menorca”. 

Final de luxe a l’Aula de Cuina
Aquest matí, els cuiners locals han estat els protagonistes de l’Aula de Cuina, amb demostracions en directe que han convocat a un nombrós públic. Com la de Pere Pons, d’Es Racó de Na Macaret, que ens ha preparat un oliaigua d’espàrrecs i “xua de sa panxa glacejada”. Tot seguit, el xef de Sa Pedrera des Pujol, Dani Mora, ha elaborat diferents aperitius i plats que serveix al seu reconegut restaurant, com la morena farcida Mare Nostrum o la sopa de partera. 

Cap al migdia, ha arribat una de les sessions més esperades amb la coneguda cuinera i divulgadora Ada Parellada. La xef del restaurant Semproniana ens ha delectat amb una ponència al voltant del seu darrer llibre “Sopes”, mostrant com preparar una sopa sostenible amb diferents productes que ha adquirit als estands dels productors presents a la fira. 

A la tarda, l’Aula de Cuina ha tingut un final de luxe amb dos cuiners amb estrelles Michelin: Raúl Resino (Raúl Resino*, Benicarló), i el reconegut xef Sergio Torres, que enguany estrena la seva tercera estrella Michelin al restaurant barceloní que porta amb el seu germà, Cocina Hermanos Torres. Resino ens ha presentat els plats de temporada presents al seu menú actual, enfocat al producte local del Maestrazgo i la Costa d’Azahar. Sergio Torres ha impartit una sessió magistral sobre l’evolució de la seva cuina i ha cuinat en directe tres plats inspirats en productes de l’illa; la sobrassada, la mel i un suquet. 


Èxit dels tastos guiats
Les degustacions de l’Aula de Tast han tingut un gran èxit de convocatòria aquest diumenge. Menorca és terra de vins ha comptat amb la presència de representants d’alguns dels cellers més prestigiosos de l’illa com Morvedra, Son Cremat, Binitord, Torralbenc, Celler Solano o Binifadet, que han conduït el tast d’aquests fantàstics vins de la terra. 

En el mateix espai, els més petits han gaudit amb el taller “Cuinem amb mel”, on han pogut conèixer el món de l’apicultura i elaborar una recepta amb mel. Una experiència fascinant que han completat observant les abelles a l’interior d’un rusc. 

Els productes del programa del GOB Custòdia Agrària han protagonitzat la darrera sessió de l’Aula de Tast d’aquesta edició; el públic ha pogut provar pa de La Marcona, un carpaccio de filet de vaca vermella d’Es Capell de Ferro i un postret de formatge d’Algendaret Nou, entre d’altres delícies.